Po kar nekaj letih bivanja v našem novem domu, smo se sedaj odločili, da bomo morali opraviti kakšno prenovo naše garaže. To pa zato, ker je bila garaža že od samega začetka, ko smo se vselili, nekoliko zastarela v primerjavi z ostalo hišo. Tako pa so najbolj izstopala garažna vrata, ki so bila kar stara, med tem ko pa je bila fasada prenovljena, ter je to izgledalo malo smešno.

No zato pa smo sedaj začeli za začetek prenove garaže, po spletu iskati kakšna garažna vrata, ki bi lahko nadomestila naša tedanja. Imeli pa smo to srečo, da so naša prejšnja garažna vrata imela standardne mere, kar je pomenilo, da smo imeli kar nekaj izbire za nova garažna vrata, ter si jih tako nismo rabili dati delati po meri, kar pa nam je prihranilo kar nekaj denarja.

Nova garažna vrata so bila odličen začetek prenove garaže

Zato pa smo lahko bili pri temu nakupu tudi malo izbirčni, saj smo imeli zelo široko ponudbo različnih garažnih vrat. Ker pa je bila fasada naše hiše bela, pa smo želeli z garažnimi vrati narediti nekolikšen kontrast, ter smo zato želeli imeti siva garažna vrata.

Nato pa smo si še malo ogledali različne estetske možnosti, kjer pa nam je bila zelo všeč ideja, da bi garažna vrata imela tudi okno. To pa bi nam omogočilo, da bi v garažo dobili tudi nekaj naravne svetlobe čez dan, saj nismo imeli v garaži nobenega okna, ter bi nam to zelo pomagalo. 

Kar pa se tiče tehnoloških lastnosti, pa smo želeli imeti senzor, tako da ne bi rabili garažnih vrat odpirati ročno, kar bi nam prihranilo kar nekaj dela, ko bi se z avtom želeli zapeljati v garažo. 

No tako pa smo na koncu našli točno takšna garažna vrata, kot smo jih iskali, kar pa nas je zelo razveselilo, saj smo se sedaj lahko lotili ostale renovacije naše garaže, kar pa je zahtevalo delo v notranjosti.