Nekaj časa nazaj sem dobila za rojstni dan kavni aparat, ki sem si ga res že dolgo časa želela. Rad sem tako začela uporabljati res vsak dan večkrat na dan. Zelo hitro sem ugotovila, da mi je začel kavni aparat delati malo bolj počasi in površno. Opazila sem tudi, da je bila posoda za vodo polna belih lis od vode. Nisem vedela, kaj to pomeni, in seveda sem najprej krivila sama sebe. Niti enkrat nisem opravila še nekega čiščenja tega kavnega aparata in verjetno je ravno zato se nabralo veliko umazanije v njem. Začela sem brati po spletu in ugotavljati, kaj točno bi morala narediti oziroma kaj se dogaja. Prišla sem do pojma trda voda. Trda voda je definitivno nekaj, za kar sem že slišala, ampak nisem vedela, da lahko povzroči take težave pri kuhinjskih aparatih. V mojem kavnem aparatu se je dobesedno nabral vodni kamen, ki je začel mašiti vse cevi in pa seveda skoraj mi je uničil celotno posodo za vodo.

Trda voda je definitivno nekaj, kar meni ni bilo všeč in zato sem začela iskati različna čistila, ki bi mi lahko pri tem pomagala. V navodilih od kavnega aparata sem tudi prebrala, da bi morala čistiti aparat res pogosto oziroma odvisno je bilo od tega, koliko se ti nabira vodni kamen na aparatu? Pri meni se je očitno vodni kamen nabral res zelo hitro in bi morala čiščenje opravljati res bolj pogosto.

Trda voda se zelo hitro pokaže na kuhinjskih aparatih

Najprej sem kupila neko čistilo, potem pa sem se takoj lotila dela, saj sem vedela, da bo ta trda voda definitivno del mojega vsakdanja. Ne morem spremeniti, lahko pa poskrbim za to, da so moji kuhinjski aparati vsaj malo zaščiteni. Zato sem se že tisti dan, ko sem izvedela kaj trda voda je, lepo lotila samega čiščenja in takrat sem se zavedala, da bom to morala delati res zelo pogosto.